![]() |
![]() |
![]() |
|
|
#1 |
|
Râvi Cabir Hadis Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kul, hayrıyla, şerriyle kadere inanmadıkça, kendine (hayır ve şerden) isabet edecek şeyi atlatamayacağını, (hayır ve şerden) kaçacak olan şeyi de yakalamayacağını bilmedikce iman etmiş olmaz." Kaynak Tirmizi, Kader 10, 2145 -------------------------------------------------------------------------------- Râvi Ubade İbnu's-Samit Hadis Oğluna ölümü sırasında demiştir ki: "Oğulcuğum, başına gelecek olan şeyin asla atlatılamayacağını, kaçırdıklarını da yakalayamayacağını bilmedikçe sen, imanın hakikatının tadını asla bulamazsın. Zira ben, Resulullah (sav)'ın şöyle söylediğini işittim: Allah'ın ilk yarattığı şey kalemdir. Kalemi yarattı ve: "Kıyamete kadar olacak şeylerin miktarlarını yaz!" dedi." Oğulcuğum, Resulullah (sav)'dan şunu da işittim: "Kim bu inanç dışında olarak ölürse benden değildir." Kaynak Ebu Davud, Sünnet 17, (4700); Tirmizi, Kader 17, (2156 ) |
|
|
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|