Geri git   Keyifci Forum > YAŞAM > Güzel Yazılar - Anlamlı Sözler

Güzel Yazılar - Anlamlı Sözler Farklı konularda yazılmış güze ve anlamlı sözler, yazılar, sohbetler, makaleler

GENÇLERE ZAMAN AYIRIN ..

Güzel Yazılar - Anlamlı Sözler

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 01.03.2010, 23:34   #1
emirbuhari
Özel Üye

emirbuhari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ettiği Teşekkür: 1,270
239 Mesajına 386 Kere Teşekkür Edildi
Seviye: 23 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 55 / 559
Güç: 219 / 2058
Deneyim: 38%

Standart GENÇLERE ZAMAN AYIRIN ..

Gençlere karşı başta sevgi ve pozitif duygular beslemelisiniz. Unutmayın; onların alıcıları güçlü ve hassastır. Her türlü hisler radarlarına takılır.

Kendinizi işinize, zevklerinize kaptırmayın. Çocuklarınızla değerlerinizi paylaşın, onlara zaman ayırın.

Gençlerle sakın inatlaşmayın! İnadın gözü kördür; sizi nereye sürükleyeceğini bilemezsiniz.

Gençlerin kafalarındaki soruları tesbit edin ve mutlaka ikna edici cevaplar bulun.

Gençlerin mânevî cepheleri doyurulmalı; hayata gelişin gayesi; hayatın ve insan olmanın değeri; imân esasları akıl, kalb ve vicdanlar tatmin olacak şekilde izâh ve ispat edilmeli; zihinlere yerleştirilmelidir.

Gençlik; hayatına anlam kazandıracak bir huzur, mutluluk ve başarı arıyor. Bu gerçeği gençlerden birisi; “Okuduğumuz okulda, ‘Ben kimim? Hayattan ne bekliyorum? Yerim ne olacak? Hayatın anlamı nedir?’ gibi sorulara cevap vermekte zorlanıyorduk.” şeklinde seslendiriyor.

Aile, okul, ve kitle iletişim vasıtaları onların beklentilerine cevap verebilmelidir. Aile bağları sevgi, saygı güçlendirilmeli. Aile ve okul eğitim sistemi; istibdat üzerine değil; düşünce, inanç hürriyeti çerçevesinde olmalı.

Yalnız başına maddenin, zenginliğin, refahın insanı mutlu etmeyeceği anlatılmalı. Çünkü, gençler, mânevî yönden de tatmin edilmek istiyor.

Ahmet Altan, “Benim yetiştiğim toplum, gerçekleri saklayarak eğitti bizleri. Böyle olunca da kendi toplumsal değerlerimi içime sindiremiyorum. Eski Türkçe’nin hayatımızdan çıkması, bizi bu kültür birikiminden yoksun bıraktı. Ben Marksistim. Daha ziyade maddeye inanırım; ama o maddenin nasıl çıktığı konusunda bir fikrim yok. Kâinat nasıl yaratıldı? Allah yarattı deniyor. Fizikçiler büyük bir patlama oldu diyor. Ama ikisi için de sorular devam ediyor. Büyük patlama niçin oldu? Cevabı yok.” diyor.

Gençlerin nereye gittiğine, ne yaptığına, kimlerle birlikte olduğuna dikkat edip; onları yanlış yollara yönlendiren unsurlar için tedbir almalı. Meselâ, bilgisayar, internet; bazı kitap, dergi, broşür, kaset, CD vb. teknik araçları nasıl kullandıklarını kontrol altında tutmalıdır.

Unutmayın; kimse gençlere, “Gel ateist ol, komünist ol, satanist ol!” demiyor. “Gel, bize katıl, mutlu ol, hür ol, huzurlu ol” diyerek içine çeker. Sonra, çekici vasıtalar, tuzaklar kullanılarak gençler önce cezbediliyor ve beyinleri yıkanıyor. Bir kısım alışkanlıkların bağımlısı hâline getiriliyor.

Bütün bu tehlikelerden gençlerimizi muhafaza etmek için onların akıl, kalp ve ruhlarını iman ve Kur’ân hakikatleriyle doyurmak durumundayız.

Ali Ferşadoğlu - Yeni Asya
01/03/2010

BENİBİRBENBİLİRİMBİRDEBENİYARADANBANABİRBENLAZIMIM BİRDEBENİANLAYAN
emirbuhari isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 02.03.2010, 14:33   #2
BeReN
Banned

BeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ettiği Teşekkür: 3,813
3,948 Mesajına 5,928 Kere Teşekkür Edildi
Seviye: 3 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 0 / 63
Güç: 7 / 516
Deneyim: 52%

Takımı:

Bi insanı nasıl yetiştirirsen meyvesini yada zehrini zamanı gelince aynen o doğrultuda alırsın.O yüzden ebevynlerin öncelikle kendilerini bilinçlendirmeleri gerekir ki kendilerinden küçüklere örnek olabilsinler..tşkler emirbuhari..

BeReN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
BeReN Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Alt 14.05.2010, 14:15   #3
gizil
Keyifci Üye

gizil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ettiği Teşekkür: 2
2 Mesajına 2 Kere Teşekkür Edildi
Seviye: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 0 / 21
Güç: 3 / 15
Deneyim: 86%